Размисли за дизайна в интериора от Нели Гашарова

Откровения на нашия дизайнер Нели Гашарова

Има 2 типа хора: такива които се влияят от околните, обичат да взаимстват и  черпят от чуждите идеи и знания, и другите, които обичат те да поставят правилата и да водят в играта!

На мен ми било писано да се науча на работа в екип, но дотогава ще ви разкажа как аз виждам нещата.

В САЩ всеки предмет (когато се изучаваш за висше образование),  има по едно упражнение в група. За 3 години аз установих, че или изцяло измислям и съответно изработвам проекта на групата, или се оставям в чуждите ръце с надежда за добра оценка. Бъди лидер, когато те бива и дай път на по сръчните, когато не разбираш, или просто не те влече!

Относно референциите. “Защо не влезеш в googleда потърсиш…..“, „Влез ти!“

Аз ще ползвам референциите в главата си! А кои по точно са те? Много просто – Природата! Всеки го прави, кои повече, кои по-малко. Това е естествения начин, единствения начин, за сега поне (малко се изплаших, до кога ли). Рядко си даваме сметка, но ние всички харесваме  това което познаваме ( то ни дава чувство за покой).

Всеки интериор, в който са спазени съответствия от природата е Livable. С други думи може да заживееш в този дом комфортно.

Малко за интериорите по списанията: Бяла стена, бяла кухня, бяла трапезария, бял под…Оранжева ваза на огледалната маса – контраст и focalpoint(който иска да погледне в речника). Хубаво, ама къде е това в природата? Аляска, иглу? Най- малкото е ужас за поддържане. Клиентите, които са се оставили в ръцете на този дизайнер ‘шегаджия‘, ще трябва да наемат невидима прислужница, която постоянно да забърсва всеки отпечатък от пръста на домакинята (по лъскавите, бели повърхности). Има още много какво да се коментира по “модерните“ интериори, но нека не ставаме жлъчни.

Аз съм живописец. Обичам да рисувам пейзажи. А най ми харесва да правя това навън. Да черпя от извора така да се каже. Когато наблюдавам светлината, сянката, играта на живата природа, аз трупам запас от впечатления, които после се превръщат в интериорни принципи. Обичам цветовете, това личи както в картините ми така и в реализираните ми проекти. Къде е черно бялото в природата? О, колко често любима комбинация в дома….

Уюта в един дом идва от обитателите му! Подредбата, атмосферата, те могат да бъдат предложени и изпълнени от дизайнера, но само духът и енергията на живущите в този дом дават живот на дизайна! Намери ли дизайнера богати (духом) клиенти той ще работи лесно и ползотворно, иначе може да се стигне до пълен провал!

Правете разходки из природата, пътешествайте и съзерцавайте и когато решите да имате дом ми се обадете!

От другата седмица започваме по същество. Стая по стая, ще обсъдим подходящи повърхности, цветове, разпределение, материали, акценти и прочие.

Хубава седмицa! Нели.