Как да изберем фирма за строителен надзор

За да сте спокойни по време на строежа на ваш обект и да нямате опасения относно закона, просто назначете фирма, която да упражни строителен надзор над него. Това е необходимо, за да контролира строителния процес, качеството на работа и материали, безопасността на труд и воденето на съответната документация, от започването на строежа до самия край и въвеждането му в експлоатация. Компетентните строителни инженери ще изготвят необходимите документи и актове при монтажните и ремонтните дейности. Компаниите предлагат строителен надзор на обществени, жилищни и административни сгради.
И тук идва въпросът: как да намерите подходящата фирма за строителен надзор. Из цяла България има много компании, които искат да заслужат доверието на възможно най-много потребители и да си спечелят лоялни клиенти. За избора Ви възможностите са няколко – да се консултирате с близки, ползвали тази услуга или да потърсите в интернет. Там може да откриете редица сайтове и страници на фирми, рекламиращи дейността си. Ако това е единствената ви възможност, проучете историята на компанията добре, прочетете мнения от клиенти, поинтересувайте се от минали пректи. Фирмите за строителен надзор в София, а и навсякъде другаде ще ви предложат сходни цени, но от вас зависи да разберете истинското ниво на професионализъм у тях.
Една утвърдена фирма за строителен надзор ще има добри препоръки и име на пазара. Специалистите, заети в нея, както и самата тя, ще притежава необходимия лиценз, ще има зад гърба си достатъчно сключени договори и доволни клиенти. Освен със строителен надзор, добре е компанията да се занимава и с консултантска дейност, свързана с изготвянето на разни документи, провеждане на задължителни процедури, оцеяняване на строежа, контролиране на ценообразуването и т.н.